ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

2021 Δήμος Μεταμόρφωσης

2017 Βαρυμπόμπη

------------------------------------------------

2018 Ιωάννινα

2015 Δήμος Δράμας

------------------------------------------------

------------------------------------------------

------------------------------------------------

ΑΕΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΘΟΛΟΙ

ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

Δήμος Δράμας

 --------------------------------------------------

Βαρυμπόμπη

------------------------------------------------

Ιωάννινα

 ---------------------------------------------------

Πάτρα

>

DUOL

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ DUOL

Οι DUOL Αερο-υποστηριζόμενες κατασκευές είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος να  στεγάσουμε μία έκταση προσωρινά ή μόνιμα. Η εταιρία μας χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά και την πιο σύγχρονη τεχνολογία δημιουργώντας ένας οικονομικό αποτέλεσμα. Ο μικρός κύκλος απόσβεσης σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια ζωής της κατασκευής εγγυώνται το κέρδος αυτής της επιλογής σε σχέση με ένα συμβατικό κτίριο. Χωρίς βαθιές εκσκαφές, μεγάλα θεμέλια, κολώνες, δοκάρια και τα συμβατικά υλικά δόμησης, ξύλο, τούβλο, μπετό και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα μπορούμε να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα με τις ανέσεις, αλλά όχι τα έξοδα, ενός συμβατικού κτιρίου. Η δυνατότητα μεταφοράς σε μια άλλη περιοχή ή μεταπώλησης της κατασκευής δίνει πολλαπλές επιλογές στον ιδιοκτήτη της κατασκευής.

Τα βασικά στοιχεία του αερο-υποστηριζόμενου θόλου είναι:

• Ύφασμα επικάλυψης

• Σύστημα αγκύρωσης και στερέωσης

• Σύστημα αερισμού και θέρμανσης.

• Εφεδρικό σύστημα αερισμού σε περίπτωση ανάγκης

• Ασφαλιζόμενες θύρες εισόδου

• Θύρες εξόδου κινδύνου.

• Σύστημα εσωτερικού φωτισμού

ΥΦΑΣΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

Η στέγη της Αερο – Υποστηριζόμενης Κατασκευής αποτελείται από ένα πλαστικό πολυεστερικό υλικό υψηλής αντοχής, με επικάλυψη pvc και από τις δύο πλευρές, που περιμετρικά πακτώνεται στο έδαφος, για να το φουσκώσουν ανεμιστήρες και να γίνει μια θολωτή στέγη.  Η μεμβράνη αυτή προστατεύει από τις υπεριώδεις UV ακτίνες, έχει αντοχή σε εξαιρετικά σκληρές καιρικές συνθήκες, είναι αδιάβροχη, αντιστατική, αυτοκαθαριζόμενη, διαφανής – επιτρέποντας το φως της ημέρας να περάσει. Στο εσωτερικό του θόλου υπάρχει άλλη μία μεμβράνη με τα ίδια χαρακτηριστικά, η οποία δένεται με την εξωτερική

μεμβράνη αφήνοντας ένα χώρο μεταξύ τους (airpocket). Χάρις σε αυτό ο θόλος είναι υψηλά θερμομονωμένος και μπορεί να συγκριθεί με τη μόνωση ενός κτιρίου. Έτσι πετυχαίνουμε οικονομία στα έξοδα θέρμανσης (πιστοποιητικό U-value).

Τα χαρακτηριστικά των μεμβρανών είναι :

     • Αντοχή τάνυσης: Kg. 400/5 cm

     • Βάρος ανά τ/μ. εξωτερικής μεμβράνης: 700-900 g/m²

     • Βάρος ανά τ/μ. εσωτερικής μεμβράνης: 500-700 g/m²

     • Πυραντοχή: Class 2 – M2 – DIN 4102

     • Χρώμα: Άσπρο

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ

Το σύστημα αγκύρωσης και στερέωσης μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους. 

1. Γαλβανισμένα αγκύρια, θαμμένα σε ένα περιμετρικό τοιχίο από σκυρόδεμα. Η διπλή μεμβράνη ενώνεται στο σημείο της αγκύρωσης με ένα μεταλλικό σωλήνα. Αυτή η αγκύρωση συνίσταται σε εποχιακές κατασκευές.

2. Γαλβανισμένα αγκύρια, θαμμένα σε ένα περιμετρικό τοιχίο από σκυρόδεμα. Η διπλή μεβράνη συγκρατείτε στο σημείο της αγκύρωσης με γαλβανισμένα μεταλλικά προφίλ. Αυτή η αγκύρωση συνίσταται σε μόνιμες κατασκευές.

3. Ειδικά αγκύρια 2 μέτρων  που θάβονται κατευθείαν στο έδαφος. Δεν χρειάζεται η κατασκευή περιμετρικού τοιχίου.  

Με τους παραπάνω τρόπους εξασφαλίζεται η ευστάθεια και η ασφάλεια της κατασκευής

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΡΑ (heating – inflation unit)

Το φούσκωμα του θόλου επιτυγχάνεται με τη χρήση ανεμιστήρων είτε ενός αερολέβητα είτε μιας κλιματιστικής μονάδας.

Το σύστημα αερισμού και θέρμανσης παρέχει σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης στον Αερο υποστηριζόμενο θόλο.

Στην περίπτωση του αερολέβητα το σύστημα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό ανεμιστήρα, ένα ατσαλένιο θάλαμο καύσης, αεραγωγούς προσαγωγής και απαγωγής του αέρα, θερμοστάτη, πίνακα ελέγχου, καπνοδόχο, προστασία λέβητα, ένα βαμμένο-γαλβανισμένο προστατευτικό δωμάτιο για το όλο σύστημα με αλουμινένιο πλαίσιο.  Σε αυτά μπορεί να προστεθεί ένας καυστήρας έτσι ώστε να θερμάνουμε τον εισαγόμενο αέρα και κατ’ επέκταση το χώρο.

Στην περίπτωση της κλιματιστικής μονάδας το σύστημα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό ανεμιστήρα, αεραγωγούς προσαγωγής και απαγωγής του αέρα, θερμοστάτη, πίνακα ελέγχου και μία ηλεκτρική μονάδα ψύξης-θέρμανσης.

ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ

Το σύστημα αυτό παρέχει στο θόλο μια σταθερότητα σε καταστάσεις ανάγκης. Σε περίπτωση χαμηλής πίεσης μέσα στο θόλο, πτώσης της παροχής ρεύματος ή υψηλών ανέμων, μπορεί να δώσει αυτονομία μέχρι 24 ώρες. Το εφεδρικό σύστημα είναι αποτελείτε από μία μηχανή ντίζελ, μία μπαταρία, ένα ανεμιστήρα, μία δεξαμενή καυσίμων, ένα αεραγωγό και ένα βαμμένο-γαλβανισμένο προστατευτικό δωμάτιο με λαμαρίνα για το όλο σύστημα που στηρίζεται σε ένα αλουμινένιο σκελετό. Είναι ακόμα

εξοπλισμένο με ένα πίνακα με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και διακόπτες, με αυτόματο σύστημα ανοίγματος-κλεισίματος, ένα ανεμόμετρο και συναγερμό.

ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΗ ΘΥΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

Η θύρα εισόδου είναι μία περιστρεφόμενη πόρτα κατασκευασμένη από λαμαρίνα και στερεώνεται σε μία βάση από σκυρόδεμα, με σύνδεση με την φουσκωτή κατασκευή με το ίδιο πολυεστερικό υλικό με αυτή. Τα τρία φύλλα είναι διαφανή.

Διαστάσεις: 180 εκ x 240 εκ. με άνοιγμα 90 εκ για την είσοδο.

Περιλαμβάνει μηχανισμό κλειδώματος για την ασφάλιση του κτιρίου.

ΘΥΡΑ ΕΞΟΔΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Η πόρτα εξόδου κινδύνου είναι μεταλλική και στερεώνεται σε μία βάση από σκυρόδεμα, με σύνδεση με την φουσκωτή κατασκευή με το ίδιο πολυεστερικό υλικό με αυτή. Στην πόρτα υπάρχει ένα μικρό στρόγγυλο παράθυρο. Η πόρτα είναι εξοπλισμένη με τριπλής κατεύθυνσης άνοιγμα, έχει φορά ανοίγματος  προς τα έξω, φωτισμό έκτακτης ανάγκης και πληρεί όλες τις σχετικές προδιαγραφές ασφαλείας της ΕΕ.

Διαστάσεις: 143εκ x 220εκ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ο φωτισμός στον αγωνιστικό χώρο παρέχεται από μεταλλικές λάμπες αλογόνου των 400W ή LED των 200 W. Οι λάμπες τοποθετούνται στην οροφή του θόλου με ειδικά αγκύρια. Έτσι μεγιστοποιείτε το ελεύθερο διαθέσιμο ύψος για τις δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρο. Η ένταση φωτισμού ξεπερνά τα 350 Lux.

Συμπεριλαμβάνεται ο ηλεκτρικός πίνακας και τα καλώδια.